Het gaat om ten minste 1,5 miljoen abonnees, vooral in het oosten van het land. Zij hebben geen tv- of radiosignaal via de kabel. "Het enige dat we weten is dat we een storing hebben bij een digitaal headend, een verspreidingsstation. De aggregaten zijn niet aangegaan en de ups'en (ononderbroken noodstroomvoorziening, red) deden het ook niet. Die waren plotseling leeg, dus we vermoeden kortsluiting, maar zeker weten doen we dat niet", legt de woordvoerder van Ziggo uit.

@Home-gebied

Het betreft de locatie van Ziggo in Zwolle en dat betekent dat primair het voormalige @Home-gebied last heeft van de storing, aldus de zegsman. Er zouden ook meldingen zijn vanuit elders in het land, zoals Den Haag en Amstelveen, maar die zijn nog niet bevestigd.

Het gaat om zowel analoge als digitale tv. Ook de website van Ziggo was een tijd offline, omdat die op dezelfde locatie wordt gehost, meldt het bedrijf. De site is inmiddels weer bereikbaar.

UPDATE 22.40 uur: De storing is inmiddels voorbij en heeft anderhalf uur geduurd, voor sommige abonnees langer. "Rond half elf hadden we de spanning weer terug op het verdeelcentrum. Over de oorzaak weten we nog niks, dat gaan we nu uitzoeken", aldus de zegsman.

UPDATE 23.04 uur: Anders dan eerst gemeld, ligt ook internet en telefonie van Ziggo er in het @Home-gebied uit. Die diensten worden nu langzaam weer online gebracht, meldt de woorvoerder.