De uitgelekte presentatie van Microsofts Nigel Page voor de TechEd-conferentie veroorzaakte de afgelopen dagen de nodige commotie. Dit nadat APC Magazine melding maakte van de bijna absurd hoge systeemeisen die voor Vista zouden gelden. Nadat ook Slashdot dit nieuws overnam, was het hek van de dam.

Nu lijkt het allemaal toch wel mee te vallen. Michael Kleef - een bekende Microsoft-blogger - meldt althans dat Page verkeerd begrepen is en dat slechts een deel van zijn presentatie aan de oppervlakte is gekomen. "Arme Nigel", zo begint Kleef zijn blogposting dan ook.

Kleef verduidelijkt dat Page niets anders had willen doen dan een schets te geven van een optimaal systeem voor de komende twaalf maanden. Pc-bezitters kunnen dus opgelucht adem halen: geen 256 MB geheugen, 2 GB ddr3 aan werkgeheugen en een serial-ata2 harde schijf voor Vista.

Wel geeft Kleef toe dat de hardware-eisen voor Vista duidelijk hoger liggen dan voor XP. Maar dat is niet meer dan normaal, stelt de blogger. Voor degenen die wel in het bezit zijn van een zware pc, heeft Kleef een geruststelling: Vista zal deze hardware optimaal benutten.