Dit blijkt uit onderzoek van het Pew Internet & American Life Project. Van de zwarte Amerikaanse bevolking heeft 36 procent toegang tot internet, tegen de helft van alle blanken in de VS. Hoewel er nog steeds een digitale kloof heerst tussen blanken en zwarten maken zij volgens Pew beter gebruik van het web.

De conclusie van het onderzoek luidt dat de zwarte Amerikaanse bevolking het internet meer waardeert als informatietool dan blanken.

Zwarte mensen gebruiken het web om gericht naar informatie te zoeken, terwijl blanken liever chatten en mailen. Volgens het rapport gebruikt 45 procent van de zwarte bevolking het web om informatie over gezondheidszorg te vinden, tegen 25 procent blanke internetters. Tevens zoeken zwarte Amerikanen intensiever naar info over religie, hobby's, werk en huisvesting.

Het bureau pleegde een telefonisch onderzoek onder 12.751 burgers tussen 1 maart en 20 augustus. Van deze groep zijn 1501 mensen zwart, en surfen er 586 op het web. Bijna de helft van de zwarte Amerikaanse onlinebevolking – meer dan 3,5 miljoen mensen – logde dit jaar voor het eerst in.