Met deze 600 miljoen zal World Online de verdere expansie in Europa voortzetten. Drie weken geleden kondigde het bedrijf aan in België met internetactiviteiten te beginnen en onlangs kwam World Online met het nieuws dat het in Frankrijk tezamen met het Franse bouw- en telecomconcern Bouygues een nieuw bedrijf gaat opzetten. Ook heeft het bedrijf internetaanbieders overgenomen in Spanje, Denemarken en Zwitserland.

World Online zal in eerste instantie de aanval inzetten op de internetmarkten van Italië, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen en Zweden, zo verklaarde Nina Brink, oprichter, grootaandeelhouder en directeur van World Online, tegen de Telegraaf. World Online wil uitgroeien tot de grootste internetprovider van Europa.

In Nederland is World Online de grootste aanbieder van internetdiensten. Het bedrijf, dat verder eigendom is van de Tros, uitgever Audax, Telfort (NS en British Telecom) en investeringsmaatschappij Reggeborgh Beheer, voerde lang een verwoede strijd met World Access/Planet Internet van KPN Telecom om de titel 'grootste provider van Nederland'. Na de inlijving van The Internet Plaza in februari leek World Online al aan het langste eind te trekken.

Als de verovering van Europa zijn beslag krijgt wil World Online zijn vleugels nog verder uitslaan. De markt in Amerika lonkt. Bovendien is het bedrijf van plan medio volgend jaar een beursnotering aan te vragen. In Nederland werken 275 mensen bij World Online en in het buitenland heeft het bedrijf enige honderden werknemers.