Zylom.nl, een spelletjessite speciaal voor vrouwen, won ook al in de categorie 'Sport en spel'. De site kreeg 54 procent van de stemmen en passeerde daarmee de andere genomineerden waaronder spele.nl en spelletjes.nl.

De verkiezing van de website van het jaar is een publieksprijs die voor de derde keer is uitgereikt. De winnaars ontvingen een ingelijste oorkonde. Zylom, de overall-winnaar, kreeg eveneens een Website van het jaar-trofee.

In aanloop naar de prijsuitreiking werd de site ruim 1,1 miljoen keer bezocht. Bijna 125.000 mensen brachten de afgelopen maanden hun stem uit op één of meer van de 140 genomineerde websites.

De genomineerde websites waren onderverdeeld in veertien categorieën. Nieuw was dit jaar de categorie 'Blog en communities' door de opkomst van weblogs en Web 2.0-sites. De populaire netwerksite Hyves.nl stond hierbij met 27 procent op de eerste plaats. Geenstijl volgde met 21 procent en Sugababes.nl kreeg 15 procent van de stemmen.

In de categorie 'Nieuws en informatie' werd het meeste gestemd (31 procent) op Nu.nl. De tweede prijs was voor Wikipedia.org (12 procent van de stemmen) en Geenstijl volgde op de derde plaats (11 procent).

In de categorie 'Auto en verkeer' won de ANWB. De site van de ANWB kreeg 32 procent van de stemmen in deze categorie en kwam daarmee hoger uit dan 9292ov.nl en routenet.nl.

De winnaars per categorie:

Auto en verkeer: ANWB.nl E-commerce en veilingsites: Marktplaats.nl Entertainment en lifestyle: Kaartenhuis.nl Financiële producten en diensten: Rabobank.nl Sport en spel: Zylom.nl Fast moving consumer goods: Ah.nl Reizen en recreatie: Weekendjeweg.nl

Huis en tuin: Ikea.nl

Blogs en communities: Hyves.nl Isp's en portals: Google.nl Internet en telecom: Hotmail.nl Nieuws en informatie: Nu.nl Onderwijs, overheid en non-profit: Kennisnet.nl

Gezondheid: Gezondheidsplein.nl