Elgato Thunderbolt 3 Dock

In een tijdperk waarin Apple het weglaten van poorten tot een ware kunst heeft verheven, komt een uitgebreid dockingstation als geroepen. De Thunderbolt 3 Dock geeft gebruikers de mogelijkheid alle apparaten met een normale USB-aansluiting te kunnen gebruiken zonder te worstelen met dongels, verloopstekkers en converters.

Het is zelfs mogelijk een monitor aan te sluiten via HDMI en dat terwijl de dock zelf alleen maar een USB-C/Lightning-kabel nodig heeft om al deze randapparatuur te verbinden met je Mac.

Een andere leuke extra is dat deze dock je MacBook ook nog eens oplaadt via de zelfde USB-C-poort. Erg handig voor al die de Macbook met slechts één USB-C-poort hebben aangeschaft en geen zin hebben in een tas vol losse converters.

LaCie Porsche drive

Hoewel het niet zoveel uitmaakt welke externe harde schijf je aan je Mac hangt, valt het ons wel op dat er zeer veel Apple-gebruikers zijn die zweren bij de externe harde schijven van LaCie. Deze fabrikant maakt al jarenlang externe schijven die qua uiterlijk (en materiaalgebruik) lijken op de computers van Apple. De duurdere variant, ontworpen door Porsche, gooit ook hoge ogen en wordt door menig Mac-liefhebber gebruikt als externe schijf.

De nieuwste versies zijn daarnaast ook nog eens beschikbaar in goud en rose goud wat weer mooi past bij de iPhone. Ja, dit is een cadeau waarmee je bijna niet fout kan zitten als je iets wilt aanschaffen voor Mac(Book)-eigenaren.

Apple USB SuperDrive

Ook in het geval van externe optische drives, kan je in principe elke drive aanschaffen en aansluiten op je Mac, toch kiest men vaak voor de USB Superdrive van Apple. Ja, we weten dat de optische drive steeds minder vaak gebruikt wordt, zelfs de gemiddelde pc wordt er niet meer mee uitgerust, toch zijn er genoeg scenario's te bedenken waar deze drives nodig zijn. Het hebben van een grote (muziek)CD- of DVD-collectie bijvoorbeeld (lang niet alles is beschikbaar op iTunes). Deze mensen kan je dus maar al te blij maken met zo'n prachtige USB SuperDrive.

TwelveSouth HiRise

Voor Mac-fans die ontzettend veel uren maken achter hun MacBook. Met deze stand voorkom je een hoop stijve nekken en kromme ruggen. Deze stand van TwelveSouth kan op verschillende hoogtes worden versteld en is gebouwd in dezelfde stijl als de rest van je Apple-apparatuur.

Pad & Quill Cartella Slim

Deze prachtige leren/linnen hoezen passen perfect om je MacBook en zorgen ervoor dat niet iedereen in een oogopslag ziet dat je een MacBook hebt. We realiseren ons dat veel Apple-eigenaren maar al te graag aan iedereen willen laten zien (en weten) dat ze een Mac-hebben, maar in het geval van het voorkomen van diefstal kan zo'n hoes toch goed van pas komen.

Daarnaast kan je MacBook gebruikt worden zonder deze uit de hoes te halen wat weer doet denken aan de gemiddelde iPad-hoes.

SanDisk Ultra Dual Drive

Een van de weinige USB-sticks die zowel een USB-C als een normale USB-aansluiting heeft. Hierdoor kan je de drive gebruiken op je MacBook zonder te rommelen met converters. Deze drives werken ook op sommige Android-toestellen en zijn ook nog eens lekker betaalbaar.

LG UltraFine 4K/5K

Het duurste "cadeau" op de lijst, een extern scherm. De LG UltraFine-schermen zijn speciaal gemaakt voor Apple en dat is te zien, er zitten amper knoppen op en heeft een nauwelijks zichtbare ingebouwde webcam evenals stereo speakers, een microfoon en drie USB-C-poorten. De schermen zijn verkrijgbaar in 21,5-inch 4K-uitvoering en 27-inch 5K-uitvoering.

Sidewinder

Hoe vaak heb je wel niet gezien of gehoord dat iPhone en MacBook-gebruikers te maken hebben met kabelbreuk? En dat terwijl de kabels voor deze apparaten zo duur zijn. De SideWinder maakt het de MacBook-eigenaar in elk geval een stuk makkelijker je kabels heel te houden. Rol je voedingskabel netjes op en voorkom dat mensen erover struikelen, iets wat tegenwoordig een stuk gevaarlijker is nu Apple de MagSafe in de ban heeft gedaan.

Er is alleen nog één addertje onder het gras als je de Sidewinder wilt aanschaffen voor kerst: het is een crowdfunding-project en komt pas in maart 2018 op de markt.

Snapnator

En nu we het toch over de MagSafe en Crowdfunding-campagnes hebben... De Snapnator is ook begonnen als een crowdfunding-campagne welke succesvol is afgerond en inmiddels te koop is. Deze adapter geeft je MacBook weer een ouderwetse MagSafe-aansluiting waar MacBook-eigenaren zo van houden.

De Snapnator bestaat uit twee onderdelen. Een magnetische power connector met een USB-C female poort en een magnetische adapter met een male USB-C plug.

Net als de officiële MagSafe zal alleen de adapter loslaten als er aan de kabel getrokken wordt. Het bedrijf claimt (net als Apple destijds) dat het schade voorkomt als iemand struikelt over de voedingskabel.


Lees ook: 7 dingen die Apple uit de MacBook Pro heeft gesloopt

en

Zo verbind je je randapparatuur met je MacBook