Apple rolt een firmware-update uit voor alle 2012 en 2013-modellen van de MacBook Pro en MacBook Air. De update betreft de oplossing voor MacBooks waarbij de batterij onverwacht uitvalt omdat het systeem deze niet herkend. Volgens Apple gaat het om een zeer weinig voorvallen.

Klik voor groot

Het kan gaan om de MacBook Pro (2012) of de 13-inch en 15-inch MacBook Pro Retina en alle MacBook Airs uit 2012 en 2013. Eigenaren die hier ooit mee te maken hebben gehad kunnen de nieuwe SMC-firmware [System Management Controller: Apple's subsysteem voor electriciteit en ventilatorsnelheid voor op Intel gebaseerde Macs -red] hier downloaden.

Deze firmware-updates krijgen de volgende lezing mee: “Deze update betreft de zeldzame problemen waarbij de accu onverwacht stopt met functioneren, het systeem de accu niet herkend, of wanneer het systeem vastloopt wanneer de acculading minder dan één procent bereikt.” Ook zijn er gevallen bekend van accu-problemen bij MacBooks die 1000 keer zijn opgeladen, ook die krijgen een firmware-patch.