Het idee wat het Taiwanese bedrijf in de Duitse hoofdstad presenteert lijkt sterk op de modulaire smartphone waar het Nederlandse Phonebloks en Google mee bezig zijn onder 'Project Ara'. Ook de Finse Puzzlephone staat een smartphone voor die wat betreft hardware zelf door de gebruiker ingedeeld en indien nodig weer opnieuw ingedeeld kan worden met een aanvullende of snellere component. Beide kampen hebben nog geen commercieel verkrijgbare producten uitgebracht.

De Acer Revo Build werkt volgens hetzelfde principe. Je begint met een hoofdblok waarin het moederbord, processor en het RAM-geheugen zitten en daar kun je vervolgens aanvullende componenten op klikken via een magnetisch systeem: een harde schijf, een SSD, een videokaart, geluidskaart, netwerkfunctionaliteit, etc. Afhankelijk van de configuratie krijg je daardoor een klein mini-torentje met basisfunctionaliteit of een hoge tower met alles erop en eraan.

Nog veel onduidelijkheid

Het idee is hartstikke leuk, maar de grote vraag is hoe groot de beschikbaarheid van componenten zal zijn. Prijzen en verschijndatum zijn niet bekend en ook over partners is nog niet gesproken. Eerder liet Razer al een concept zien voor een modulaire pc in de vorm van Project Christine.