De nieuwe Xserve is een 64-bit server met Mac OS X Server Tiger op twee dual-core Xeon-processors van maximaal 3 GHz. De standaardversie heeft een 2 GHz-processor en bevat 1 GB aan geheugen en 80 GB aan opslag en gaat zo'n 3000 dollar kosten.

De nieuwe 1U-server zal vanaf oktober beschikbaar zijn en kan desgewenst worden voorzien van een snelle processor en meer opslagcapaciteit.

De nieuwe Xserve wordt het eerste systeem waarop een voor Intel-systemen geoptimaliseerde clientversie van Tiger Server al is geïnstalleerd.

Behalve een nieuwe server, heeft Apple ook de Mac Pro aangekondigd. Dit is een nieuwe zakelijke desktop die de Power Mac-productlijn zal vervangen.

De Mac Pro bevat Intels dual-core 64-bit Xeon-processors (Woodcrest) met een maximale snelheid van 3 GHz. In de machine is plaats voor maximaal vier harde schijven met een gezamenlijke opslag van twee terabyte.

Een standaardmachine zal twee 2,66 GHz processors bevatten, 1 GB geheugen en 250 GB opslag. Het bijbehorende prijskaartje is zo'n 2500 dollar. Bron: Techworld