Apple blijft problemen houden bij het leveren van zijn nieuwe Mac Pro's. De futuristische apparaten konden vanaf december besteld worden in Nederland, waarbij de levering zou plaatsvinden in januari. Al snel liep dit op naar februari, vervolgens maart en inmiddels communiceert Apple april als de verwachte levertijd op zijn website.

Na een 'sneak peek' in juni onthulde Apple op 22 oktober zijn nieuwe Mac-workstation tegelijkertijd met de nieuwe versie van OS X (Mavericks). De compleet herziene Mac Pro is een sterk staaltje design en integratie: het hele systeem voor professionals schuilt in een bescheiden zwarte cilinder. De twee versies van het werkstation kosten in Nederland welgeteld 3.049 euro en 4.049 euro.

De apparaten worden gefabriceerd in de Verenigde Staten, in Apple's fabriek in Austin, Texas. Analisten verwachten veel de nieuwe Mac Pro, die vaak wordt vergeleken met een ronde vuilnisemmer of de helm van Darth Vader uit Star Wars. Zij zien het apparaat als een nieuw statussymbool om over op te scheppen.