Het komt blijkbaar vaker voor dan gedacht, ouders die de koelpasta-spuiten van hun pc-bouwende kinderen aanzien voor drugsspuit. Cooler Master is het zat aan ouders te moeten uitleggen dat het om koelpasta gaat en niet om drugs en heeft daarom besloten het uiterlijk van de koelpasta-spuiten te veranderen.

De nieuwe spuiten hebben een borstelachtig uiterlijk en een brede spuitkop. Hierdoor kan de pasta breeduit over de CPU gesmeerd worden. Los van het feit of dit een grap is van Cooler Master, of dat dit een legitieme reden is, hebben verschillende pc-bouwers zich negatief uitgelaten over de nieuwe spuiten.

De beste manier om koelpasta aan te brengen op je processor is om een puntje ter grootte van een erwt in het midden te plaatsen, en de koeler er daarna op te drukken. Het is niet de bedoeling om de pasta over de gehele CPU te smeren, al is dat nog steeds een punt van discussie. Wat wel duidelijk is, is dat het aanbrengen van te veel pasta juist een averechts effect kan hebben en zelfs isolerend kan werken. Er wordt in elk geval genoeg gediscussieerd over de nieuwe spuiten.