Deze dualcore-chips zijn respectievelijk de Core i5 en Core i3. Laatstgenoemde ontbeert de dynamische overkloktechnologie Turbo Boost voor rekenklussen die slechts één core benutten. Daarnaast komen er voor desktops ook dualcore-uitvoeringen van topmodel Core i7.

Geïntegreerde graphics

Sommige van deze processors zijn voorzien van geïntegreerde grafische chips van Intel die ook high-definition (HD) beeld aankunnen. Deze chips zijn - net als de geheugencontroller - gecombineerd met de processor en vormen dus geen aparte chipset. Dit biedt energiebesparing en is met name interessant voor laptops. Intel ziet voor de pc-markt vooral groei in de consumentenmarkt.

Deze processors, 17 verschillende modellen, worden geproduceerd op een transistormaat van 32 nanometer waardoor ze sneller maar ook energiezuiniger kunnen zijn. Bovendien maakt die kleinere maat het mogelijk meer chips per productierun te maken waardoor de prijs omlaag kan. Intel houdt echter de prijzen, net als details zoals de kloksnelheden en omvang van cache-geheugens, nog geheim, tot de onthulling op 7 januari.

Geen verrassing

De chipmaker onthult de chips op de Consumer Electronics Show, die van 7 tot 10 januari plaatsvindt in Las Vegas. De komst van goedkopere Core i-chips voor de massamarkt is geen verrassing; de planning hiervoor is eind vorige maand al uitgelekt. Begin september heeft Intel al gewag gemaakt van komende laptopmodellen, maar de timing was toen nog onbekend.