Dell Latitude 7400

Dell heeft deze gloednieuwe laptop aangekondigd op de beurs. De Latitude 7400 is een kleine, compacte laptop. Slechts 14 inch groot, maar tjokvol met de nieuwste hardware waaronder Intel's Proximity sensor, een accu die zo krachtig is dat je 24 uur kan werken op een lading en koeling die zich aanpast aan hoe je het apparaat vasthoudt en gebruikt.

De laptop weegt slechts 1,36 kilo en heeft een Full HD scherm met een Gorilla Glass 5 LCD-scherm met zeer dunne randen. De beelden worden gegenereerd door de Intel UHD Graphics 620 videochip. Verder heeft het apparaat 16 GB LPDDR3-2133 RAM, een M.2-2280 PCIe/NVMe SSD tot 2 TB, een Intel Quad Core 8th generation (Whiskey Lake-U) processor, Bluetooth 5.0, Wifi 6, twee USB Gen 1-poorten (Type A), HDMI, MicroSD-lezer, Koptelefoonaansluiting, 4G/LTE Modem, Smartcard reader en twee Thunderbolt 3 poorten.

De Dell Latitude-lijn bestaat nu 25 jaar en dit lijkt de ultieme manier om het te vieren. Het apparaat gaat 1599 dollar kosten en komt in maart op de markt.

HP Omen 15 en Spectre x360

De HP Omen 15 is een van de eerste laptops met een 240 Hz Full HD-scherm, een refreshrate waar je u tegen zegt. Dit 15.6 inch IPS monsterscherm wordt aangestuurd door een dikke NVIDIA RTX 2070 Max-Q videochip. We hebben hier dus te maken met een echte gamelaptop.

Ook de andere specificaties mogen er wezen. Een 8th gen Intel Core i7 8750, 16 GB RAM, Wifi 6, Bluetooth 5, 128 GB M.2 SSD + 1 TV 7200 RPM HDD, SD kaartlezer, 1x Mini Displayport en HDMI 2.0.

De laptop komt in juli 2019 op de markt.

HP Spectre x360

HP wist ons ook te verrassen met de Spectre x360 15. Een laptop met een AMOLED scherm. Ja, het gaat dan toch echt gebeuren. Gebruikers vroegen zich al jaren af waarom alleen tv's gebruik maken van deze technologie. Er werd door veel mensen gespeculeerd dat dat te maken zou hebben met degradatie, burn-in, color shifting en vooral de prijs (al zijn er net zoveel mensen die beweren dat dat onzin is). Elke keer als er dan een keer een OLED-monitor werd aangekondigd *kuch*Dell UP3017Q*kuch* lijkt deze niet veel later toch weer van de aardbodem te verdwijnen, maar nu ziet het ernaar uit dat ze toch echt komen.

De Spectre x360 15 zou 33 procent meer kleuren moeten weergeven dan het gemiddelde sRGB-scherm en heeft een 100.000:1 contrast ratio. Daarnaast heeft het systeem een quad core 1.8 GHz 8th generation Core i7 processor van Intel en de nieuwste NVIDIA of AMD videochip.

De laptop komt in maart op de markt.

ASUS ZenBook S

Plat, platter platst. De Asus ZenBook S is een van de platste laptops die wij tot nu toe zijn tegengekomen. Daarnaast zijn de schermranden ook nog eens zeer dun. Toch is het de fabrikant gelukt deze laptop uit te rusten met indrukwekkende onderdelen. Het platte IPS Full HD-scherm is 14 inch groot en afhangend van je wensen kan je kiezen uit verschillende configuraties ( van een i3-814U met 4 GB ram en een 256 GB SSD tot een i7-8565U met 16 GB Ram en een 512 GB SSD). Verder heeft deze indrukwekkende laptop twee USB-C 3.1-poorten, een Full size USB 3.1 poort een Micro SD-kaartlezer en een koptelefoonaansluiting.

En dat allemaal in een behuizing van slechts 12,5 mm dik. Hier kan Apple nog wat van leren.

De Zenbook S zal in het eerste kwartaal van 2019 uitkomen.

ASUS ROG Mothership

Wat krijg je als je een Microsoft Surface kruist met een game pc? De ASUS ROG Mothership. Deze krachtpatser is een hybride gaming monster die zowel als laptop als desktop kan worden ingezet dankzij z'n modulaire toetsenbord. Alle onderdelen bevinden zich achter het 17 inch grote scherm zoals je bij meerdere convertibles als de Surface zou verwachten en het apparaat bevat een knopje om de kickstand naar buiten te schuiven om het scherm los van het toetsenbord te laten staan. Dit toetsenbord kan overigens ook worden losgekoppeld en ingeklapt om te fungeren als los desktop-toetsenbord. Gebruik je liever je eigen toetsenbord? Ook geen probleem.

Het gevaarte heeft een dikke Core i9-8950HK aan boord die is overgeklokt om op 4.78 GHz te draaien. Het Full HD-scherm draait op 144 Hz en heeft ondersteuning voor G-SYNC. Verder heeft de Mothership tot 64 GB RAM aan boord en maar liefst drie 512 GB NVMe SSDs. Kortom, deze laptop is voor de ware hardcore gamer.

Het is helaas nog niet bekend hoeveel deze laptop gaat kosten, maar reken maar dat je hier flink wat voor neer mag tellen.

Samsung Notebook 9 Pen

De Stylus is weer helemaal terug. Steeds meer laptops en convertibles worden uitgerust met een pen en zelfs Apple heeft eraan toegegeven. Het enige "nadeel" van deze slimmere Stylussen (we weten dat fabrikanten het allemaal "hippere" namen geven als S Pen of Pencil) is dat ze best wel groot en dik zijn. Meestal worden ze magnetisch bevestigd aan de zijkant van het scherm of toetsenbord en hoewel dat prima werkt, doet het wel een beetje afbreuk aan de esthetiek van deze apparaten.

Samsung heeft gelukkig al jaren ervaring met slimme stylussen en komt nu met een laptop die gebruik maakt van dezelfde technologie die je vindt in de Note-smartphones. De S-pen werkt perfect in combinatie met Windows Ink waardoor deze laptop uitermate geschikt is voor studenten en kunstenaars.

De convertible heeft verder een Dual core Intel Core i7 (8e generatie) 8550U draaiend op 1.8 GHz, 8 GB DDR4 SDRAM, 512 GB SSD, Intel HD Graphics 620, Wifi 5, Bluetooth 4.1, SD kaartlezer, HDMI, USB 3.0 (A) USB C, Koptelefoonaansluiting en natuurlijk de S-pen.

Een leuke extra is ook dat je, als je al een Samsung Note hebt, ook die pen kan gebruiken. Het is nog niet bekend hoeveel deze laptop gaat kosten en wanneer deze op de markt komt.