De Optiplex FX160 is de eerste thin client uit de koker van Dell en is bedoeld voor de Flexible Computing-diensten van Dell zoals On-Demand Desktop Streaming. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de Citrix Provisioning Server om de desktop vanaf een server naar de thin client te halen. Aan de FX160 hangt een prijskaartje van minimaal 290 euro.

De OptiPlex 960 is het nieuwe vlaggenschip binnen Dells reeks van zakelijke desktops en heeft een prijskaartje van minimaal 584 euro. De desktop beschikt over Intels vPro-technologie voor beheer op afstand en beveiligingsvoorzieningen zoals volledige disk-encryptie en ondersteuning voor biometrische beveiliging en smartcards. Ook nieuw zijn de Optiplex 760 en 360 die te koop zijn vanaf respectievelijk 349 en 439 euro.

Flexible Computing

De Flexible Computing Solutions (FCS) van Dell maken gebruik van virtualisatietechnologieën om de desktop voor de eindgebruiker te ontsluiten. De eerder genoemde On-Demand Desktop Streaming is bedoeld voor vaste werkplekken en is vanaf vandaag ook buiten de VS beschikbaar. Een nieuwe FCS-dienst – en voorlopig alleen in de VS beschikbaar – is de Virtual Remote Desktop die gebruik maakt van VMware’s VDI-concept om een volledige desktop-image naar een client te halen. Dell werkt nog aan ‘Client Hosted Virtualization’.

Daarnaast onthult Dell enkele nieuwe diensten voor de configuratie van Optiplex-desktops. Zo is het met ImageDirect mogelijk om een eigen image te laden op de systemen die worden aangeschaft.

Bron: Techworld