Wat is er aan de hand? Al enige tijd blijken flinke aantallen MacBooks Pro uit 2011 last te hebben van crashes en fouten in de grafische weergave, klaarblijkelijk veroorzaakt door de GPU die erin zit van AMD. Honderden gebruikers klagen al enige tijd op diverse fora, zoals hier al eerder dit jaar gerapporteerd door Apple Insider.

Discussie: 440 pagina's, meer dan 5000 reacties

Onder de klagers zijn Nederlanders, naast Amerikanen, Engelsen en Japanners. De discussie op het forum Apple Support Communities is al gegroeid naar 340 pagina's, die meer dan 500.000 zijn bekeken en waarop meer dan 5000 reacties staan.

Maar aan de kant van Apple blijft het stil. Vanwege die stilte is een van de gedupeerde klanten nu een petitie begonnen op Change.org, waarin Apple-ceo Tim Cook samen met Craig Federighi, chef van software engineering, wordt opgeroepen wat te doen aan deze productiefout. De petitie heeft 5000 handtekeningen nodig, het loopt op dit moment langzaam naar de 3000.

De klachten kwamen in maart 2011 al los direct na de verkoop van de eerste toen nieuwe MacBooks Pro. De oorzaak werd toen ook al gezocht in de grafische chip van AMD. Apple heeft toen al niet gereageerd op de klachten.