De nieuwe eigenaar betaalt 35 miljoen dollar voor de boedel van OCZ. Toshiba neemt beide takken van de SSD-maker over: die voor consumentenproducten en die voor zakelijke toepassingen. De nu aangekondigde koop moet naar verwachting over twee maanden rond zijn. In de tussentijd verstrekt Toshiba krediet om de zaak draaiende te houden, zodat inkoop van componenten en verkoop van producten gewoon doorgaat.

Markt met toenemende concurrentie en (dus) prijspressie

Het in problemen verkerende OCZ wijt zijn ondergang aan moeizame verkrijgbaarheid van NAND flash-geheugenchips en kredietproblemen. Het bedrijf kon daardoor niet aan de vraag van zijn eigen klanten voldoen, stelt CEO Ralhp Scmitt in het persbericht over de overname door Toshina.

Hij spreekt ook van toenemende prijsdruk in de SSD-markt. Op dat gebied zijn er diverse, grote concurrenten die schaalvoordeel kunnen aanwenden. Dit omvat techgiganten als Samsung en Intel, naast geheugenspecialisten als Crucial en Sandisk, weet techblog Ars Technica te melden. Ook Toshiba is al actief met eigen SSD's, die het niet alleen direct aan eindgebruikers verkoopt maar ook indirect via andere hardwareleveranciers.

OCZ geeft in deze promovideo een kijkje in zijn hardwarekeuken: