De gebruikers, Kyle Barbaro en Zixuan Rao, eisen dat Apple de toetsenborden van alle MacBook Pro's vervangt met nieuwe, herontworpen toetsenborden die wel gewoon werken.

De huidige toetsenborden zijn extreem gevoelig voor stof wat er uiteindelijk voor zorgt dat deze niet (goed) meer werken. Toetsen komen snel vast te zitten en aanslagen worden niet of nauwelijks nog geregistreerd. Daarnaast eisen zij dat Apple toegeeft dat de problemen met het toetsenbord structureel zijn en zijn ontstaan door ontwerpfouten. Ten slotte wordt ook geëist dat het bedrijf niet alleen de opgelopen schade vergoedt, maar ook de kosten voor de rechtszaak.

Geen erkenning

Gebruikers maken zich vooral boos over de manier waarop Apple het probleem "aanpakt". In veel gevallen weigert Apple de toetsenborden te repareren of vervangen, zelfs als gebruikers nog garantie hebben. In plaats daarvan verwijst Apple gebruikers naar deze website met tips om het toetsenbord schoon te maken.

Gebruikers die buiten de garantie het toetsenbord willen laten repareren moeten daar tussen de 400 en 700 dollar voor betalen. De reparatiekosten zijn waarschijnlijk zo hoog omdat de gehele bovenkant van de laptop moet worden vervangen en omdat het apparaat zo lastig uit elkaar te halen is.

Lees ook: 6 extreem slecht te repareren apparaten

Petitie

Het duo wordt bijgestaan door meer dan 21.000 gebruikers die op change.org een petitie hebben getekend waarin de bovenstaande eisen ook worden genoemd. Daarnaast willen gebruikers niet langer met een kluitje het riet in worden gestuurd met een bus perslucht.

Apple was niet bereikbaar voor commentaar.