Parallels Desktop 4.0 werd eerder deze maand uitgebracht als ‘de snelste manier om Windows op een Mac te draaien’. Dit blijkt in de praktijk echter behoorlijk tegen te vallen. Gingen de klachten in eerste instantie nog over de trage installatieprocedure, niet veel later werden deze overstemd door klachten over de traagheid van het programma zelf.

Als reactie hierop heeft ontwikkelaar Parallels afgelopen vrijdag een hotfix uitgebracht (build 3540), maar deze blijkt weinig problemen te verhelpen. Het support forum van het softwarebedrijf wordt overspoeld door ontevreden gebruikers.

Zo schrijft brianwmay dat hij de aanschaf van de nieuwe versie ziet als weggegooid geld. "Deze upgrade doet simpelweg niet wat hij zou moeten doen. Natuurlijk doen de ontwikkelaars hun best om alle problemen te verhelpen, maar deze problemen zouden er niet eens mogen zijn. De normale consument is géén bètatester", meent de gebruiker. "Dit riekt naar de praktijken van ‘een ander bekend besturingssysteem’: een grote hype creëren en vervolgens meteen daarna een service pack uitgeven."

Gebruiker Yin Ko voegt daaraan toe: "Ik gebruik Parallels alléén om te werken met AutoCad 2008, maar sinds de laatste upgrade duurt het minstens 20 minuten om te kopiëren en plakken. Elke keer opnieuw, en dat op een Mac Pro!"

Ik wil mijn geld terug!

In een ander topic zegt ScottinMA zijn geld terug te willen, maar daarop heeft hij nog geen reactie ontvangen. "Ik zie geen andere mogelijkheid dan een klacht in te dienen bij Visa en het daar verder uit te vechten", schrijft hij. "Dat lijkt me geen probleem met behulp van al deze klachten. Ongelofelijk hoe Parallels dit probleem negeert door absoluut niet naar haar klanten te luisteren." Parallels heeft geen direct commentaar gegeven, maar schrijft op zijn website in een note aan dat er door de vele aanvragen vertragingen kunnen optreden bij het behandelen van de problemen.

Overigens blijkt niet iedereen de bovengenoemde problemen te hebben. Op het forum van OneMoreThing meent diotav "dat Parallels Desktop 4.0 een vreselijk lelijk icoon heeft gekregen maar daarentegen wel supersnel werkt!" Bron: Techworld