In het afgelopen kwartaal nam de bruto winst toe tot 2,3 miljard dollar, 400 miljoen dollar meer dan in dezelfde periode van het vorige boekjaar.

PC's, servers en printers

De groei was vooral te danken aan de gezonde groei van de pc- en serververkoop en het herstel van de printerverkoop, een signaal dat de it-investeringen wereldwijd weer langzaam op gang komen. Maar de service-divisie, die de afgelopen kwartalen HP's reddingsboei was, noteerde een lichte omzetdaling.

De netto omzet voor het kwartaal kwam uit op 31,2 miljard dollar, 8 procent hoger dan het kwartaal ervoor.

Storage en servers waren goed voor 4,4 miljard dollar, een groei van 11 procent. De pc-verkopen namen met 20 procent toe en kwamen uit op 10,6 miljard dollar. De groei in notebooks was 25 procent. En omdat ook de inkomsten uit desktopverkoop 16 procent hoger waren kwam de totale groei van de Personal Systems Group (PSG) uit op 26 procent en behield HP wereldwijd de koppositie in de pc markt.

Ook de printerbusiness, die al een tijdlang in de rode cijfers zat, kende een omzetgroei van 4 procent en kwam uit op 6,2 miljard dollar. Het aantal verscheepte units nam toe met 16 procent.

Software en services

De omzet van de divisie Software bleef met 878 miljoen dollar vlak. HP Financial Services zag de omzet groeien met 13 procent en kwam uit op 719 miljoen dollar. De omzet in services daalde 1 procent en bleef steken op 8,7 miljard dollar. Dat is opvallend omdat juist HP's dienstverleningstak het schip in de moeilijkste periode van de crisis drijvende hield.

De resultaten waren voor HP aanleiding om haar omzetverwachting voor het volledige boekjaar 2010 met 3 tot 4 miljard dollar naar boven bij te stellen om uit te komen rond de 122 miljard dollar.

Bron: Channelworld.nl