“De Kubuntu-raad is verheugd aan te kondigen dat de gemeenschap onlangs door MindShare Management is benaderd met een voorstel om een laptop met hoge specificaties op de markt te brengen uitgerust met het Kubuntu-besturingssysteem.

We waren beiden opgetogen en enthousiast over het feit dat een dergelijk project wordt uitgevoerd,” aldus het Kubuntu-team.

“We hebben de laptop met één hardwareconfiguratie nauwkeurig afgesteld om ervoor te zorgen dat alles out of the box werkt. Tientallen configuraties zijn afgestemd om de hardware op zijn best te laten werken. De Kubuntu Focus zorgt voor het platform zodat je je kunt richten op Werk en plezier.”

Het Kubuntu-team richt zich met deze laptop op power users en ontwikkelaars die op zoek zijn naar prestaties en compatibiliteit met Linux-implementatieomgevingen en wordt geleverd met de nieuwste professioneel beoordeelde software voor webdevelopment, deep learning, Steam games, videobewerking, beeldbewerking en tientallen extra ondersteunde softwarepakketten.

De Kubuntu Focus zal een Intel Core i7-9750H met 6 cores hebben en draaien op maximaal 4,5 GHz. Het apparaat heeft verder een Nvidia GTX-2060 videochip, 32 GB dual Channel DDR4 RAM, 1 TB Samsung 970 NVMe SSD en 16,1 inch full HD IPS scherm aan boord.

De laptop komt begin 2020 op de markt, het is nog niet bekend hoeveel het apparaat gaat kosten.

Zo ziet de software eruit