Het bedrijf heeft een Kickstarter-campagne opgezet om geld in te zamelen voor de massaproductie van de nieuwe adapter. Het bedrijf hoopte 25.000 dollar op te halen maar dit doel is inmiddels al lang en breed gehaald. De teller staat inmiddels op bijna 100.000 dollar.

De Snapnator adapter heeft een krachtigere magneet dan Apple's officiële magsafe-connector aan boord. "De meeste magnetische aansluitingen hebben slechts aan één kant een magneet zetten en een stukje metaal aan de andere kant. Wij hebben kosten noch moeite gespaard en aan beide handen een magneet bevestigd," laat Snapnator weten.

De Snapnator bestaat uit twee onderdelen. Een magnetische power connector met een USB-C female poort en een magnetische adapter met een male USB-C plug.

Net als de officiele MagSafe zal alleen de adapter loslaten als er aan de kabel getrokken wordt. Het bedrijf claimt (net als Apple destijds) dat het schade voorkomt als iemand struikelt over de voedingskabel. De adapter kost ongeveer 18 euro als je deze "bestelt" via Kickstarter. Gebruikers die 28 euro "pledgen" krijgen daar ook een USB-C naar USB 2.0 converter bij. Voor ongeveer 32 euro krijgen gebruikers wordt daarbovenop een, door het bedrijf ontworpen) USB-C-hub bijgeleverd.

De adapter wordt in januari verstuurd.

Lees ook: 7 dingen die Apple uit de MacBook Pro heeft gesloopt