Lenovo heeft samen met Blackberry-fabrikant RIM twee jaar gewerkt aan het zogeheten Lenovo Constant Connect. Het resultaat is een ExpressCard die in ThinkPad-laptops past. Die insteekkaart kost zo'n 150 dollar en kan via Bluetooth automatisch nieuwe berichten downloaden die op een Blackberry staan. Dit maakt Lenovo nu bekend.

De Constant Connect-kaart heeft zelf 500 MB opslagruimte. Blackberry's moeten zich binnen tien meter van de laptop bevinden om berichten naar de kaart te kunnen sturen via Bluetooth. Het systeem werkt met mailsoftware en -standaarden als Exchange, Outlook, POP, Gmail en Lotus Notes.

Zonder besturingssysteem

De softwarecomponent van Constant Connect is binnen tien seconden na het opstarten van de laptop al te gebruiken. Het besturingsysteem van die computer hoeft nog niet eens helemaal geladen te zijn. Een IBM-medewerker zegt tegen Computerworld dat het systeem weinig stroom van de laptop vreet. De kaart werkt volgens hem alleen met de hard- en software in Thinkpads. De ExpressCard is dus niet bruikbaar voor laptops van andere fabrikanten.

De Thinkpad-kaart is vanaf het tweede kwartaal te koop in de Verenigde Staten. Verkoop in de rest van de wereld volgt in de tweede helft van dit jaar.