Quanta Computers is een zogenaamde Original Device Manufacturer (ODM), die apparaten fabriceert voor vrijwel alle grote techbedirjven ter wereld. Zo levert de fabrikant bijvoorbeeld aan Apple, RIM, HP, Compaq, Dell en Toshiba. Bovendien is Quanta de grootste laptopfabrikant ter wereld.

Oververhitten

Het Taiwanese bedrijf beschuldigt chipmaker AMD van contractbreuk en spant daarom een rechtszaak aan, zo bericht persbureau Bloomberg. AMD zou ondeugdelijke producten hebben geleverd: bepaalde chips zouden niet goed tegen hitte kunnen. De processors zijn gebruikt in laptops die Quanta heeft gemaakt voor NEC. Die apparaten functioneren niet goed door oververhitting van de AMD-processors.

Dit heeft geleid tot financiële schade voor Quanta. Via de rechter wil het bedrijf hiervoor gecompenseerd worden. Hoe hoog die schadevergoeding moet zijn, blijkt niet uit de aanklacht die is ingezien door Bloomberg.

'Beschuldiging ongegrond'

AMD laat in een reactie aan het persbureau weten de beschuldigingen te betwisten en verklaart ze ongegrond. De chipfabrikant zegt van andere klanten geen klachten te hebben gekregen over dezelfde chip. Het gewraakte model wordt niet langer verkocht door AMD.