Lenovo start een eigen virtuele mobiele operator (MVNO) waarmee klanten via laptops van de fabrikant van mobiel internet gebruik kunnen maken. Met de modellen waar een simkaart in kan - in Nederland de ThinkPad X230, X230t, T430 en T430s - kunnen consumenten en bedrijven gebruikmaken van een 3G-netwerk.

Kosten reduceren

Het Amerikaanse Macheen biedt 3G aan op de apparaten van Lenovo via het netwerk van KPN . De 3G-module van Lenovo kan een downloadsnelheid van 21 Mbps bereiken. KPN biedt, net als de meeste Nederlandse aanbieders, 14,4 Mbps via 3G.

De dienst kan in verschillende termijnen worden gebruikt. Voor een maandperiode zijn er twee verschillende datalimieten, een van 2 GB en een van 5 GB. De eerste kost €34,99 en de tweede €49,99. Er zijn ook opties om het netwerk een dag lang te gebruiken of voor een periode van 30 minuten.

De fabrikant noemt de eigen MVNO een ideale oplossing voor gebruikers die niet in de buurt zijn van hun thuis- of kantoornetwerk of publieke WiFi-hotspot, maar toch gebruik willen maken van diensten online. “Zakelijke gebruikers kunnen hiermee kosten reduceren", stelt Lenovo.

Update: Aangegeven dat in plaats van abonnementen gebruikers betalen per periode waarin ze de 3G-dienst gebruiken.