Het patent werd opgemerkt door Patently Apple, een blog dat alle patentaanvragen en vekregen patenten van Apple bijhoudt. "Het meest interessante patent was een complete verrassing", aldus de patentwatchers. "Zeer waarschijnlijk werd het patent op zo'n manier ingediend dat het niet in de reguliere kanalen terecht kwam."

In het patent wordt voortgeborduurd op het idee om MacBooks een antenne te geven voor telefonisch verkeer. In augustus 2010 werden de eerste plannen in die richting ontdekt. In september 2010 en februari 2011 werden de plannen uitgebreid. Nu zijn er nog meer functies aan toegevoegd.

Mobiel internet

De antenne lijkt te scharnieren aan de zijkant van het scherm en kan versteld worden door hem op en neer te bewegen, waarschijnlijk om de ontvangst te verbeteren. Net zoals de adapters van pple heeft de antenne een magnetische aansluiting, zodat hij makkelijk loslaat als er tegenaan wordt gestoten. Dit voorkomt waarschijnlijk het afbreken.

Patently Apple wijst erop dat het antennesysteem net zo goed gebruikt zou kunnen worden voor een iPad of iPhone. De tekeningen laten daarentegen een MacBook-achtige computer zien. De antennesystemen kunnen de laptops van Apple klaarstomen voor een tijdperk waarin mobiel internet snel genoeg is om te gebruiken als standaard internetverbinding.