Met ditmaal een speciale website met een berg aan praktische adviezen voor de (potentiële) overstapper. Microsoft is al langer behoorlijk overtuigd van de capaciteiten van zijn laatste Surface Pro 3 hybride tablet/laptop en hield daarbij dit jaar zelfs een inruilactie met honderden dollars korting voor diegene die hiervoor hun MacBook inleverden.

Daarnaast zet het bedrijf de Surface in de markt als een MacBook-overtreffend apparaat. Een stijl die we nog goed kennen van het 'Mac vs. PC'-tijdperk. Toen was het Apple dat even haarfijn liet weten dat het over een superieur besturingssysteem beschikte en dat een switch vanaf Windows helemaal niet moeilijk was. Althans, daar waren ze zelf van overtuigd.

Rollen omgedraaid

Nu zijn de rollen omgedraaid. Microsoft valt 'ouderwets' en stelselmatig de grootste concurrent aan. Na een serie reclamevideo's waar de twee apparaten rechtstreeks tegenover elkaar worden gezet volgt nu dus een 'praktische' site. Daarbij wordt gesteld dat overstappen van Mac naar Surface, inclusief Apple-diensten, nog nooit zo makkelijk was. Waar hebben we dat eerder gehoord?

Lees ook: Een werkweek met de Surface Pro 3 op Computerworld. Mac to Surface Pro 3: Making the switch - Microsoft