Redmond ontwikkelt zelf een programma om basale functies binnen enkele seconden na het opstarten van een pc of laptop beschikbaar te maken. Als onderdeel van de ontwikkelingscyclus doet Microsoft marktonderzoek om de specificaties te kunnen 'finetunen'.

Weblog Engadget.com wist de hand te leggen op de vragenlijst die Microsoft hiervoor hanteert.

Door de 'Instant On' functie zouden gebruikers sneller hun computer in kunnen komen zonder 'eindeloos' op het Windows bureaublad te wachten. In de enquête staat ook de vraag welke applicatie snel toegankelijk zou moeten worden. In theorie zou een applicatie met Instant On binnen acht seconde openen.

Inhaalslag

Microsoft is zeker niet de eerste met het plan om computers sneller te laten opstarten. Dell introduceerde bijvoorbeeld al Latitude On, een programma dat werkt via Linux en niet Windows, om zo snel te kunnen surfen en te mailen zonder het hoofdbesturingssysteem op te starten. En Asus lanceerde ook al een dergelijk programma waar het langs Windows gaat om bepaalde applicaties sneller te kunnen openen.

En dat zit Microsoft dwars. Met behulp van de enquête hoopt Microsoft te weet te komen wat haar klanten precies verwachten en willen van de nieuwe optie, zodat het een eigen versie van de steeds populairder wordende snelstartfunctie kan aanbieden. Bron: Techworld