Microsoft lijkt hiermee tegemoet te komen aan kritiek van gebruikers en bedrijven met 'verouderde pc's' in een poging deze groep gebruikers te interesseren voor Vista.

De nieuwe interface van Windows Vista heet Aero en biedt onder meer transparante titelbalken, live iconen van bekende documentformaten en nieuwe manieren om tussen applicaties te wisselen.

Aero maakt Vista erg aantrekkelijk maar stelt forse eisen aan de hardware. Alleen computers met een grafische kaart die Direct-X 9 ondersteunen en over 256 MB grafisch geheugen beschikken, kunnen Aero echt weergeven.

Voor veel bedrijven met wat oudere XP-machines - Microsoft spreekt van computers van 2 jaar en ouder - betekent dit dat Vista qua gebruikerservaring niet het maximale biedt.

Om Vista toch ook voor deze groep interessant te maken, ontwikkelt Microsoft nog apart een geheel nieuw uiterlijk. Deze moet de huidige XP-skin die Vista standaard toepast als een computer niet krachtig genoeg is voor Aero vervangen.

Volgens Jim Allchin, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Vista bij Microsoft, is het huidige 'nep metalen uiterlijk' van XP niet meer van deze tijd. "Het ziet er gewoon vreselijk uit", aldus Allchin. Bron: Techworld