Microsoft heeft aangegeven te stoppen met TechNet en MSDN en deze te vervangen door Microsoft Q&A. “Wij weten hoe belangrijk het voor klanten is om toegang te hebben tot snelle, accurate antwoorden op vragen over Microsoft-technologieën. De MSDN- en TechNet-forums zijn echter verouderd. Om de set mogelijkheden te bieden die onze klanten nodig hebben en willen, hebben we een robuust, schaalbaar en betrouwbaar nieuw platform gecreëerd dat Microsoft Q&A heet,” schrijft het bedrijf in de FAQ.

"Meer dan 10 jaar lang hebben de MSDN- en TechNet-forums een belangrijke rol gespeeld bij het beantwoorden van technische vragen door Microsoft en de. Naarmate de tijd vorderde en de technologie evolueerde, groeiden de behoeften van de gemeenschap verder dan wat de bestaande oplossingen konden bieden. We begonnen aan een reis om een nieuwe, robuuste oplossing te vinden die onze behoefte om de gebruikerservaring te ontwikkelen zou ondersteunen," zegt Microsoft.

Het zal niet langer mogelijk zijn nieuwe berichten te posten op MSDN en TechNet, maar alle geplaatste berichten blijven gewoon staan. Een preview van de nieuwe dienst kan hier worden bekeken.