Nieuw aan Desktop for Mac is de mogelijkheid om maximaal 16 NICs (network interface controllers) toe te wijzen aan elke virtuele machine in een omgeving. Totnogtoe kon de virtuele desktopsoftware vijf netwerkinterfaces aan per VM. Het is voor beheerders vanaf 4.0 ook mogelijk om een gast-VM voor onderhoud te booten van het netwerk. De toewijzing van RAM is per VM uitgebreid naar een maximum van 8 GB.

Gebruikers moeten vooral verbeteringen zien in de prestaties. CPU-verbruik is volgens de fabrikant effici├źnter gemaakt, waarmee een winst van tussen de 15 en 30 procent te behalen moeten zijn. Nieuwere versies van de grafische bibliotheken DirectX (9) en OpenGL (2.0) worden door de VM's ondersteund. Daarnaast biedt Desktop for Mac 4.0 wat kleine gebruikersgemakken.

Tegelijkertijd is Parallels Desktop 3.0 geupdate en is de versienummer daarmee getild naar 3.0.5626. X.Org Server 1.4 wordt nu ondersteund en er worden wat bugs door de patch geplet.

De adviesprijs voor Parallels Desktop is 80 dollar. Bestaande klanten die van 3.0 naar 4.0 willen upgraden, kunnen het pakket voor 40 dollar krijgen, terwijl aankopen van na 1 september 2008 kosteloos kunnen worden opgewaardeerd. De punt-update voor 3.0-klanten is gratis. Bron: Techworld