De nieuwe ssd's voor laptops en netbooks moeten rond de 250 dollar gaan kosten voor een model met een geheugen van 120GB. De G3 serie, voor laptops en de pSSD voor netbooks, bereiken leessnelheden van 200MB/sec en een schrijfsnelheid van 140MB/sec. Met deze snelheden zouden de nieuwe geheugenkaarten sneller zijn dan het X25-m model van Intel, dat een schrijfsnelheid van 70MB per seconde haalt.

De nieuwe serie geheugenkaarten werd gisteren voor het eerst aan het publiek getoond op de consumentenelektronicabeurs in de gokstad Las Vegas en komen in februari officieel op de markt.

Nieuwe golf

De CEO en oprichter van SanDisk, Eli Harari, is uiterst tevreden met de nieuwe lijn van ssd's. "Met deze nieuwe introductie zijn wij het eerste met het aankondigen van een nieuwe golf van ssd geheugenkaarten voor de komende jaren," aldus de CEO.

Om nog hogere snelheden van de ssd's te bereiken, ontwikkelde SanDisk eind november 2008 het Extreme Flash File systeem, een technologie waardoor de schrijfsnelheid van de geheugenkaarten flink zou toenemen. Maar in de nieuwe lijn van G3 ssd's van SanDisk zit deze technologie nog niet verwerkt.