De verwachtingen over deze Vaio P-laptop waren hooggespannen na een teasercampagne eind vorig jaar.

De mini-laptop die Sony liet zien op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas heeft een 8-inch schermpje en is 24 bij 11 centimeter groot en twee centimeter dik. Hiermee past de pc in een jaszak of handtasje, zo belooft Sony.

Vrouwelijk

Vanwege het brede formaat is het toetsenbord iets groter dan bij vergelijkbare apparaten. Volgens Michael Abary van Sony is de Vaio P ontwikkeld met een duidelijk beeld van de toekomstige klanten in het achterhoofd. "Deze zijn modebewust, vrouwelijk en meer geïnteresseerd in hoe dit product als accesoire kan dienen dan in de snelheid", aldus Abary.

Playstation

De Vaio P bevat een Intel Z520 Atom-processor en het scherm heeft een resolutie van 1600x768 pixel. Bijgeleverd zijn WiFi, GPS en Bluetooth. Amerikaanse modellen worden geleverd met een draadloos 3G modem. Via de interface Cross Media Bar, bekend van de spelcomputer PlayStation 3, krijgen gebruikers toegang tot muziek, video en plaatjes zonder Windows te hoeven starten.

De Vaio P wordt vanaf 16 januari verkocht in Japan, waar deze bijna 900 euro zal kosten. Vanaf februari is het apparaat verkrijgbaar in de VS. Plaatselijke Sony-vestigingen zullen nog bekend maken wanneer de Vaio P in andere landen in de winkels komt.

Video

Aanwezig op de CES is de IDG News Service die een video maakte over de laptop.