Toeleveranciers en analisten in Taiwan verwachten dat Intels prijslijst voor juli aanzienlijk veel prijsverlagingen bevat. De prijsverlagingen zouden een reactie zijn op de vermeende plannen van Dell om naast Intel-chips ook AMD-chips te gebruiken. De komst van een nieuwe reeks Core 2 Duo-processors speelt ook een rol.

Als Intels processors in prijs dalen, dan worden pc's ook goedkoper, zo is de verwachting. Pc-leveranciers kunnen er ook voor kiezen dezelfde prijzen te blijven voeren, maar enkele extra's – zoals meer geheugen of een grotere harde schijf – in te bouwen.

De laatste prijslijst van Intel dateert van 4 juni. De chipfabrikant brengt regelmatig een update uit, omdat prijzen van oude processors dalen wanneer nieuwe worden uitgebracht.

De speculaties over een mogelijke prijzenslag bezorgen leveranciers van geheugenchips en lcd-schermen een bijzonder slechte maand. Pc-leveranciers stellen hun aankopen uit, uit angst dat ze straks blijven zitten met een voorraad duurdere pc's.

Volgens Witsview Technology hebben lcd-fabrikanten al gereageerd. De prijzen van lcd-schermen daalden in de tweede helft van juni met 3 tot 5 procent, aldus het onderzoeksbureau. Bron: Techworld