De eerste platte notebooks met die nieuwe AMD-chips verschijnen over enkele weken. Dat zijn dan zowel dualcore (Turio Neo X2 en Athlon Neo X2) als single-core processors (Athlon Neo). Dit schrijft de Taiwanese krant Digitimes.

Ook komt AMD volgens de krant binnenkort met meer informatie over zijn Nile en Brazos-platformen. Dat zijn combinaties van processors en bijbehorende chipsets die voor de komende twee jaar op stapel staan.

Wachten op Windows 7

De lancering van Congo valt volgens Engadget min of meer samen met die van Windows 7. De nieuwe chips moeten gezien worden als concurrenten voor Intels energiezuinige Atom-processors. Dat zijn veruit de populairste chips in de goedkope netbooks.

De productcategorie van ultradunne laptops is afgelopen jaar flink gegroeid, qua het aantal modellen. Bijna alle grote fabrikanten hebben inmiddels extra platte modellen op de markt gebracht. Dell komt binnenkort met de allerdunste laptop: de Adamo XPS. Die zou slechts 9,9 millimeter dik zijn. De technische specificaties van deze laptop, die rond de lancering van Windows 7 later deze week wordt gepresenteerd, zijn nog onduidelijk.