Dit blijkt uit onderzoek van IT Community Research dat in opdracht van softwaremaker Altiris meer dan vijfhonderd it-professionals ondervroeg over virtualisering.

Uit het onderzoek (pdf) blijkt dat het virtualiseren van servers onderhand gemeengoed is. 71 Procent van de respondenten zegt inmiddels gebruik te maken van gevirualiseerde servers of daartoe plannen te hebben.

Hoewel kenners al langer voorspellen dat virtualisatie op de desktop voor de deur staat, blijkt een magere 8 procent in de praktijk gebruik te maken van gevirtualiseerde desktops. Wel zegt 41 procent de mogelijkheden te onderzoeken.

Behalve het virtualiseren van servers en desktops, blijken de respondenten ook te kijken naar het virtualiseren van hun opslagsystemen. 22 Procent van de ondervraagden zegt dit al te doen of hier plannen voor te hebben.

Iets meer dan 17 procent zegt ├╝berhaupt geen plannen te hebben met virtualisering. Grootste obstakels voor deze groep zijn twijfels over de voordelen (8 procent), gebrek aan budget (4 procent) en gebrek aan kennis over het concept zelf (4 procent). Bron: Techworld