Dat staat tenminste te lezen op het Team Fusion blog, waarop Fusion 2.0.2 wordt geïntroduceerd, de nieuwe update van Fusion. Daar schrijft het team dat men sinds Parallels Desktop 4 zeurt om een importfunctie in Fusion. Een video laat zien hoe je een vm die is gemaakt met Parallels kunt importeren in Fusion. Zo kun je dus je de Parallels machines die goed werken meenemen naar Fusion. In de video gaat het natuurlijk goed, omdat het geen last heeft van het ‘live demo syndroom’. Of het altijd goed gaat, dat moeten we natuurlijk nog afwachten.

Ook nieuw in Fusion 2.0.2 is de mogelijkheid om een virtuele Leopard Server te draaien. In de vorige versie was dat al wel mogelijk, maar nu zijn de laatste problemen uit de weg geruimd. Belangrijker voor desktop gebruikers is dat de kleine problemen met het browsen door Windows shared folders zijn opgelost. Dit zou nu vlekkeloos moeten verlopen.

En als je eigenlijk liever niet zonder die Linux-applicaties kunt, die zo overvloedig voorradig zijn in bijvoorbeeld Ubuntu, dan kun je nu ook Ubuntu 8.10 installeren, compleet met pre-compiled VMware Tools modules. Bovendien kun je de Linuxapps gewoon draaien alsof ze geïntegreerd zijn met je Mac desktop, zoals je dat ook kunt met de Windows-applicaties.

Een licentie voor VMware Fusion kost je 79 dollar. Heb je er al een, dan is 2.0.2 een gratis update. Bron: Techworld