De nieuwe versie van X1 Enterprise Client heeft een zoekfunctie die gebruikmaakt van Yahoo's zoekengine, aldus X1. Bij installatie krijgen gebruikers ook de optie voorgelegd om de Yahoo-toolbar te installeren.

X1 Enterprise Client kostte voorheen 75 dollar, maar het bedrijf – dat de hete adem van Google en Microsoft in zijn nek voelt – heeft besloten de tool gratis aan te bieden.

De nieuwe versie van de desktoptool kan naast 370 verschillende bestandstypen ook Outlook-kalenders en takenlijsten doorzoeken. Ook nieuw is dat documenten real-time kunnen worden geïndexeerd.

Instant messaging

X1 zegt samenwerking op het gebied van instant messaging ook wel te zien zitten. Josh Jacobs, de directeur van X1, ziet vooral toegevoegde waarde in de mogelijkheid om logs te doorzoeken.

Yahoo verliet in 2003 de zakelijke im-markt door een streep te halen door zijn Enterprise Solutions-afdeling. De ontwikkeling van Business Messenger, het zakelijke chatprogramma van Yahoo, werd een jaar later stopgezet.

Met X1 kan Yahoo tóch nog de zakelijke markt bespelen, zonder dat het daarvoor zelf een afdeling hoeft in te zetten. Bron: Techworld