Vorige week werd duidelijk dat Netflix de ondersteuning van verschillende oude smart TV’s, mediacenters en Blu Ray-spelers per 1 december 2019 staakt.

Het bedrijf is nu wat dieper in gegaan op vragen hierover en legt uit aan Gizmodo waarom het de apparaten niet langer ondersteunt. DRM blijkt de boosdoener en in dit geval is dat Windows Media DRM. Netflix is geswitcht naar Microsoft PlayReady en apparaten die niet met deze DRM-vorm overweg kunnen vallen buiten de boot.

“We hebben alle getroffen leden geïnformeerd met meer informatie over alternatieve apparaten die we ondersteunen, zodat ze ononderbroken van Netflix kunnen blijven genieten", vertelde een woordvoerder van Netflix aan Gizmodo via e-mail. De woordvoerder voegde eraan toe dat de wijziging gevolgen zou hebben voor slechts een 'klein aantal' oudere apparaten.”

Het enige wat gebruikers kunnen doen als zij willen genieten van Netflix is het aanschaffen van een (moderner) kant-en-klaar mediacenter of een nieuwe smart tv.

Het is niet de eerste keer dat apps op smart tv’s niet langer worden ondersteund. Enkele jaren geleden liet de NPO weten de ondersteuning van de app in te trekken van smart tv’s van voor 2014 en ook Skype heeft enkele jaren geleden oudere tv’s de rug toegekeerd.

Lees ook: redenen om geen smart tv te kopen


Bouw je eigen mediacenter 

9 makkelijke softwarepakketten voor je mediacenter

9 kant en klare mediacenters