Reparatiesite iFixit heeft geprobeerd de AirPods Pro te ontleden, maar dat is niet gelukt zonder de dopjes te slopen. Apple doet helaas nog steeds mee met de nare trend veel lijm te gebruiken. In dit geval ging het bedrijf een stap verder door speciale, niet in alcohol oplosbare, lijm te gebruiken waardoor de dopjes alleen kunnen worden opengebroken.

Het openbreken is overigens alleen voldoende voor de case waar de dopjes in bewaard (en opgeladen) worden. De dopjes zelf zullen aan de achterkant moeten worden open gesneden als je de accu zou willen vervangen. Ook zal je een flinke klodder rubberachtige lijm moeten verwijderen als je bij de rest van de onderdelen wilt komen.

 

Al met al is het een kleine ramp om de AirPods Pro open te krijgen en van repareren is geen sprake, de dopjes zijn niet meer in elkaar te zetten en daarom krijgt Apple, voor het eerst, een dikke, vette nul.

Het is de tweede nul die iFixit uit heeft moeten delen sinds de website bestaat, de eerste twijfelachtige eer ging naar Microsoft voor de Surface Laptop 2.

“Hoewel de AirPods Pro theoretisch semi-repareerbaar zijn, maakt het niet-modulaire, aan elkaar gelijmde ontwerp en het gebrek aan vervangende onderdelen reparatie zowel onpraktisch als onrendabel,” concludeert iFixit.