Een medewerker van iFixit, Kevin Bradley, heeft een bijzondere ontdekking gedaan. De Apple TV 4K heeft een verborgen lightning poort. Het was de iFixit-medewerkers niet eerder opgevallen. “Niemand van ons heeft zo precies naar de hardware van de Apple TV 4K gekeken, het zal wat tijd kosten om erachter te komen wat er allemaal mee mogelijk is,” aldus Bradley. De iFixit medewerker was daarachter gekomen nadat hij de behuizing van de Apple TV 4K nogmaals had verwijderd. De contactpunten op het moederbord verraadden de aansluiting.

Een andere onderzoeker die zichzelf Steven Barker noemt, meldt op Twitter dat de behuizing niet per se helemaal verwijderd hoeft te worden. De lightning connector zelf bevindt zich in de ethernet-poort, maar is niet compatibel met normale lightning-kabels.

Deze aansluiting wordt hoogstwaarschijnlijk gebruikt door Apple voor debugging- en reparatiedoeleinden en zal werken met een speciale kabel die alleen door Apple zelf gebruikt wordt. Verschillende modders zijn al begonnen met het aanpassen van de poort zodat er een normale kabel kan worden aangesloten.