1. iGrillen

Op het eerste gezicht lijkt deze iGrill een beetje gek en overbodig, maar het apparaat kan goed van pas komen als je echt van barbecueën houdt. Je prikt de sondes van de gadget in het vlees waar je de temperatuur van wilt weten. Die sondes zijn verbonden met de iGrill zelf. De gadget verstuurt de temperatuur vervolgens naar een iPhone of iPad. Bezitters van de iGrill kunnen de temperatuur van het vlees vervolgens gedetailleerd volgen op het scherm van die iOS-apparaten.

De geavanceerde thermometer moet ongeveer 73 euro opbrengen.

2. iPad jas

Het grootste nadeel van de iPad is volgens sommigen het feit dat de tabletcomputer van Apple niet in een jaszak past. Het Amerikaanse bedrijf Alphyn maakt een eind aan die onvolkomenheid door een jas te introduceren die speciaal voor deze tablet is ontwikkeld.

Aan de voorkant van de jas zit een zakje met een rits. Eenmaal opengeritst kan daar een iPad in geplaatst worden. Niet alleen om te vervoeren, maar ook om tijdens het wandelen of stilstaan in het openbaar vervoer de tablet te gebruiken terwijl je twee handen vrij hebt om het scherm te beroeren.

Geen iPad? Het zelfde bedrijf heeft ook een sweater met een vakje voor smartphones of MP3-spelers op de mouw.

3. Heel veel Mac Minis in een serverrack

Sinds maandag is de serverhardware van Apple niet meer. Het bedrijf heeft de stekker uit de Xserve getrokken. Volgens Steve Jobs heeft Apple met de Mac Pro en de Mac Mini twee andere opties om als server te gebruiken. Beiden hebben echter hetzelfde probleem: Je kunt ze niet makkelijk in een 19 inch rack kwijt.

Het bedrijf H-Squared maakt dat probleem voor de Mac Mini verleden tijd, door de minicomputers rackmountable te maken. Het brengt daarvoor een tray op de markt waarmee het mogelijk is om in een ruimte van een 4U server negen Mac Mini Servers in een 19 inch rack te hangen. Dat zijn 2,25 Mac Mini Servers voor de ruimte van één Xserve.

4. Weer een joystick voor de iPad

ThinkGeek presenteerde op de CES al een joystick voor arcadegames op de tablet van Apple. TenOne Design heeft een iets andere joystick bedacht. De gebruiker van het kleinood plakt deze met een zuignap op het scherm van de iPad om schietspellen veel accurater te kunnen bedienen.

In tegenstelling tot de joystick van ThinkGeek werkt deze joystick overigens ook als duo. Je kunt je dan voortbewegen met de ene en schieten met de ander. Eén joystick kost ongeveer 14,70 euro. Een paar gaat voor € 25,70 over de toonbank.

5. iPod Nano als horloge

De TikTok en LunaTik zijn horlogebandjes met een loze ruimte waar de kleine iPod Nano in past. Het wordt zo een digitaal horloge waarmee de gebruiker van het apparaat ook nog muziek kan luisteren. Bezitters van de TikTok klikken hun Nano eenvoudig in de ruimte, bij de LunaTik wordt de MP3-speler van Apple beschermd door een tweedelige aluminium behuizing.

Het klinkt overbodig, maar toch zagen 13.512 mensen brood in het idee. Zij financierden het bedrijf via de website KickStarter. Daardoor werd er omgerekend bijna 7 euroton startkapitaal opgehaald.

De TikTok zal zo'n 26 euro gaan kosten, terwijl de LunaTik voor het dubbele bedrag over de toonbank gaat.

6. Je computerscherm draadloos naar je tv

De McTiVia is niet alleen geeky, maar ook ronduit handig. Het apparaat is in feite een draadloze router die niet alleen snel internet voor alle computers en andere apparaten met WiFi in je huis verzorgt. Het ding heeft namelijk een leuke extra feature: Het streamt het beeld van je Mac of PC draadloos in HD-kwaliteit naar een extern scherm, zoals bijvoorbeeld een televisietoestel.

Daardoor is het niet langer nodig om een Apple TV, apparaat met Google TV, Boxee Box of Roku aan te schaffen. Alle series die op je computer staan komen zo zonder die apparaten toch naar je tv. Omdat de hele desktop wordt verstuurd, is het bekijken van Uitzending Gemist bijvoorbeeld ook mogelijk. Je computer besturen doe je via een iPhone of Android.

Het enige nadeel is de prijs van het apparaat. Het ding moet omgerekend zo’n 150 euro op gaan brengen. Dat is toch een stuk duurder dan een Apple TV of een lange DVI-kabel van je computer naar je televisie.

7. Batman USB-stick voor de verzamelaar

Mimoco staat al langer bekend om haar Mimobot USB-sticks. Draagbare opslagapparaten met zelfverzonnen wezens of bekende figuren uit films en strips. Vaak zijn die Mimobots ook nog eens in een gelimiteerde oplage.

Op MacWorld presenteerde Mimoco haar nieuwste Mimobots. De eerste is een USB-stick versie van Batman. Niet zozeer van de Batman zoals we hem nu kennen, maar gebaseerd op de versie van de held uit de stripverhalen die omstreeks 1940 werden gepubliceerd. Er worden maar 5.000 van deze USB-sticks gemaakt. De dingen kosten zo’n 18,30 euro.

De Mimbot BLOTz USB-drives kennen geen gelimiteerde oplage. Deze nieuwe draagbare opslagapparaten hebben wel een ander uniek punt: Als je er één koopt, weet je niet welk figuurtje je krijgt. Er zijn 15 verschillende BLOTz te koop voor ongeveer 11 euro per stuk. Omdat kopers niet weten welke ze aanschaffen, zal er achteraf waarschijnlijk een levendige ruilhandel ontstaan voor degenen die alle figuurtjes willen bemachtigen.