Door je telefoon in de oplader te laten zitten terwijl deze al is opgeladen wordt de accu slechter. Hier kun je vaak niks aan doen, bijvoorbeeld als je je telefoon oplaad terwijl je slaapt. Wel is het erg vervelend als je batterij slechter wordt. In veel gevallen moet je dan je iPhone repareren, het laten vervangen van je batterij kost vaak een hoop geld, dit wil je het liefst voorkomen. Gelukkig komt Apple nu met een nieuwe functie, geoptimaliseerd opladen. Hoe dit precies werkt en wat de voor en de nadelen zijn, lees je hier.

Geoptimaliseerd opladen

Het is dus erg slecht voor de accu als je telefoon nog in het stopcontact zit op het moment dat de accu helemaal vol is. Met de nieuwe functie is dit voorbij. Je telefoon wordt dan namelijk tot 80% opgeladen en wordt dan op pauze gezet. Veel mensen laden hun telefoon op tijdens hun slaap. Apple kent het slaappatroon en past het opladen hierop aan. Zij weten namelijk precies wanneer je wakker wordt. Net voor je wakker wordt, wordt het opladen hervat. Hierdoor is je telefoon volledig opgeladen op het moment dat je wakker wordt en wordt ook de levensduur van je iPhone accu verlengd.

Nadeel van geoptimaliseerd opladen

Het grootste nadeel van geoptimaliseerd opladen kun je misschien al wel raden. Namelijk dat je telefoon niet altijd helemaal is opgeladen. Bijvoorbeeld als je opeens eerder wakker wordt, dan is je accu nog maar voor 80% opgeladen. Gelukkig kun je de functie ook gewoon uitzetten als het voor jou niet goed werkt. Je ziet altijd een melding staan als de functie actief is. Deze kun je snel en makkelijk weer uitzetten.

Het is dus best een handige functie, maar het werkt eigenlijk alleen echt goed op het moment dat je iedere dag op dezelfde tijd opstaat. Anders kan het nog wel eens zo zijn dat je telefoon niet helemaal vol is. Gelukkig gaan de accu’s tegenwoordig al behoorlijk lang mee, dus af en toe een batterij van 80% is ook geen probleem. Je accu houdt het dan na een jaar in ieder geval ook nog lang vol.