Google kondigde in oktober 2017 Google Clips aan, een hip cameraatje speciaal gemaakt voor het vastleggen van mooie, spontane momenten met behulp van kunstmatige intelligentie. Het idee is dat je deze kleine camera op je tafel of je stoel zet en inschakelt. De camera herkent automatisch de leukste momenten en legt ze vast. Het apparaat synchroniseert deze beelden draadloos met de bijbehorende app op je smartphone. De opgenomen clips en foto's worden opgeslagen op Google Photo of andere dienst. Het idee achter de camera was dat je zelf niet steeds snel naar een camera hoeft te grijpen als een leuk of spontaan moment zich voordoet met de kans dat je te laat bent.

Helaas werd de camera niet goed ontvangen door gebruikers. In veel reviews was te lezen dat de camera onvoorspelbaar en onbetrouwbaar was en daarnaast was het apparaat niet erg populair.

Google heeft de 250 dollar kostende slimme camera stilletjes verwijderd uit de Google Store, maar heeft aan Engadget verklaard dat het het apparaat nog blijft ondersteunen tot december 2021.