Niet eerder werden er zoveel diensten via het internet aangeboden. Spotify en Netflix zijn hier de 2 grootste voorbeelden van. Maar ook Apple heeft een groeiend aandeel in de diensten die worden aangeboden via internet. Apple Music en Apple tv. Een Apple Homepod is niet eens te gebruiken zonder internetverbinding. Een andere dienst die groot zal gaan worden is gaming. Google heeft zijn gaming platform Stadia recent geleden aangekondigd. Een vereiste hiervoor is een goede internetverbinding. Er moet veel data over de verbinding kunnen, dit om optimale gameplay te garanderen. Maar ook voor gelijktijdig een film streamen en muziek luisteren. Dus hoe goed is jouw internetaanbieder eigenlijk? En is het niet eens tijd om te kijken of je nog wel het juiste abonnement hebt? Dus hop, internet en tv vergelijken.

 Om een idee te krijgen wat je nu eigenlijk nodig hebt qua snelheid van je internetverbinding, is het raadzaam om Google Stadia als uitgangspunt te nemen. Door dit te doen, ben je bereid op de toekomst. Ongeacht of je wel of niet gaat gamen. Hou bijvoorbeeld ook rekening met Netflix. Die zal in de toekomst veel meer 4K content gaan streamen. Deze content is groter qua data en zal dus ook een betere internetverbinding nodig hebben. Terug Naar Google Stadia. Om te kunnen gamen in een resolutie van 720P en stereo geluid, is er een verbinding nodig van 10 Mbps. Wil je een goede game ervaring, dan ga je al snel naar een resolutie van 1080p. 1080p of Full HD is tegenwoordig wel de minimale eis voor een lekker potje gamen. Inclusief surround sound natuurlijk. Wil je dit niveau behalen met de Google Stadia, dan is er een verbinding snelheid van 20 Mbps nodig. Maar daar stopt Google Stadia niet. ER is namelijk ook de mogelijkheid om in 4K te gamen. Dit is een zeer hoge resolutie en zorgt ook meteen voor de best mogelijk ervaring. De keerzijde hiervan is, dat er een verbinding van 35 Mbps wordt aangeraden. Dus misschien moet je even je internet serviceprovider lief aankijken.

 Om je goed voor te bereiden op al dat moois wat straks via internet aangeboden gaat worden, is het misschien wel verstandig om vast naar je interverbinding te kijken. Weet je welke snelheid je nu in huis haalt? En is je aanbieder van internet wel de juiste? Misschien kan het wel stukken goedkoper. Het is daarom geen gek idee om eens een test of vergelijk te doen. Je kan eenvoudig kiezen welke snelheid qua internet wil hebben. Even de postcode en huisnummer invullen en direct wordt zichtbaar welke bedrijven er op jouw adres internet aanbieden. Uiteraard ook tv en telefonie. De smaken kunnen erg verschillen. Glasvezel, kabel of ADSL. Ook de prijzen kunnen zeer uit een lopen. Dus bereid je voor op de toekomst van het internet. Ff checken, tv en internetabonnement vergelijken