Ontwikkelaar Enrico Zini schreef als eerste over het issue en deed wat onderzoek. Een thread op Hacker News heeft ervoor gezorgd dat het probleem breed is onderzocht en besproken. Een resolutie van 2560 bij 1440 pixels, oftewel WQHD, op 60 hertz gebruikt een kloksignaal van 2,4 GHz, wat interferentie veroorzaakt op het wifi-signaal van de Raspberry Pi 4.

Tegenover Android Authority laat Rapsberry Pi-maker Eben Upton weten dat het waarschijnlijk te maken heeft met slecht geïsoleerde HDMI-kabels. Het zou hem verbazen als dit een issue zou blijken met de hardware zelf. Een work-around is om een andere refreshrate te gebruiken (bijvoorbeeld 50 Hz) wat een TMDS-signaal op een andere frequentie oplevert dan gebruikt wordt door het draadloze netwerk.

Een soortgelijk interferentieprobleem treedt ook op bij USB 3.0, wat bijvoorbeeld voor problemen zorgt bij MacBooks. Intel raadt fabrikanten aan om bij de implementatie van USB 3.0 te kijken naar betere afscherming van een USB 3.0-apparaat als een USB-muis om ruis in de 2,4 GHz-band te verminderen.