Tijdens een Dota 2 toernooi tussen CompLexity Gaming en het Chinese Royal Never Give Up schreef de 17 jarige Philippijnse speler Andrei 'Skem' Ong in de All Chat van de game "GI Ching Chong". Niet geheel onbegrijpelijk viel dit verkeerd bij de Chinese spelers. Royal Never Give Up spelers eisden dat de organisatie dit niet ongestraft zou laten.

CompLexity Gaming reageerde snel op Twitter dat ze zich bewust zijn dat er een ongepaste opmerking is gemaakt tijdens het toernooi, dat zij zich verre houden van iedere vorm van intolerantie en dat de speler in kwestie een reprimande zal krijgen en de maximale geldboete. De organisatie van het evenement, DreamLeague en spelmaker en uitgever Valve hadden echter niets van zich laten horen, wat de Chinese community alleen maar bozer maakte.

Toen een paar dagen na dit incident een andere speler uit de Philippijnen in een publieke game wederom in All Chat ook de "Ching Chong" opmerking plaatste sloeg de vlam in de pan. Chinese spelers deden alles in hun vermogen om hun onvrede duidelijk te maken over het gebrek aan actie van Valve. Zowel op Twitter als via mails naar de uitgever werd hun boosheid geventileerd. Uiteindelijk begonnen ze Dota 2 massaal te voorzien van negatieve reviews.

Uiteindelijk reageerde Valve op alle commotie met een vrij standaard riedel dat de speler een reprimande en boete heeft gekregen van zijn clan en dat hij zijn excuus heeft aangeboden. Verder meldde de Amerikaanse developer en uitgever dat het niet achter dergelijk taalgebruik staat en haar excuus aanbiedt aan iedereen die zich hierdoor gekwetst of beledigd voelt. Of dit voldoende is om de geest weer in de fles te krijgen moet nog maar blijken.