Crackdown 3 heeft een release datum

Het heeft even geduurd maar Crackdown 3 heeft nu eindelijk een verschijningsdatum. De game komt uit op 15 februari 2019. Ja die korte maand, waarin ook Jump Force, Dead or Alive 6, Metro Exodus en Anthem uitkomen. Tijdens hun presentatie liet het Xbox team ook nog de multiplayer van de game in actie zien, genaamd Wrecking Zone. Game Pass abonnees kunnen de game ook vanaf 15 februari spelen. De game komt uit voor zowel de pc als de Xbox One.

Microsoft koopt Obsidian en InXile

Role playing games studios Obsidian (o.a Fallout New Vegas) en inXile (Wasteland 2) zijn overgenomen door Microsoft om games te gaan maken voor de pc en toekomstige Xbox. Microsoft belooft dat de studio's hun onafhankelijkheid zullen behouden, maar door de financiële slagkracht van Microsoft meer middelen tot hun beschikking krijgen om betere en grotere games te maken. Tijdens de E3 werd al bekend gemaakt dat Microsoft studios als Ninja Theory, Undead Labs, Playground Games en Compulsion Games had overgenomen.

Er komen 16 nieuwe games naar Xbox Game Pass

Het gaat om de volgende titels:Thief of Thieves, PUBG, Agents of Mayhem, MXGP 3, Thomas Was Alone, Ori and the Blind Forest, Hellblade, Kingdom Two Crowns, Mutant Year Zero, Aftercharge, Ori and the Will of the Wisps, Supermarket Shriek, The Good Life, Pathologic 2, Secret Neighbor en Void Basterds.

Klassieke Final Fantasy games onderweg naar de Xbox

Voor liefhebbers van Japanse role playing games is er goed nieuws. Final Fantasy VII, Final Fantasy IX, Final Fantasy X, Final Fantasy X-2 en Final Fantasy XII komen allemaal naar de Xbox in 2019. Daarnaast wordt de hele Final Fantasy XIII trilogie speelbaar op de Xbox One.

Sea of Thieves krijgt nieuwe multiplayer modus

Rare's piratenspel Sea of Thieves krijgt een nieuwe multiplayer modus genaamd The Arena. Deze verschijnt begin volgend jaar via een update. Sea of Thieves verscheen eerder dit jaar voor de pc en de Xbox One.

Devil May Cry V krijgt trainingsmodus

De terugkeer van de oude Dante en jonge Nero komt ook met nieuwe dingen. Zo krijgt DMCV een trainingsmodus, die doet denken aan die in vechtspellen als Streetfighter, genaamd The Void. Hierin kun je nieuwe moves oefenen voordat je weer in het diepe springt en verder gaat in het verhaal. Devil May Cry V verschijnt 8 maart 2019 voor de pc, PS4 en Xbox One.

Shadow of the Tomb Raider krijgt co-op modus

In het eerder dit jaar verschenen Shadow of the Tomb Raider zaten natuurlijk al een heleboel te ontdekken tempels en tombes. Als downloadbare content zullen er nu meer 'challenge tombs' worden toegevoegd en de eerste is The Forge. Deze kun je zowel solo als samen met iemand anders aandoen.

Microsoft brengt muis en toetsenbord ondersteuning naar de Xbox

Wil je jouw Xbox One game nu echt als een pc game spelen dan is dat vanaf 14 november beperkt mogelijk. Dan zullen een handjevol games namelijk muis en toetsenbord gaan ondersteunen. Onder andere Fortnite, Warframe, DayZ, Warface en Strange Brigade zullen speelbaar zijn via een USB toetsenbord en muis. Ook komen er een speciale Xbox muis en toetsenbord van Razer, maar die zijn vast heel duur.

Void Basterds is een nieuwe game een van de makers van Bioshock

Jonathan Chey is een van de co-founders van Irrational Games. De developer achter de Bioshock games. Hij heeft een nieuwe studio genaamd Blue Manchu en zij komen begin volgend jaar met deze cool uitziende strategische shooter, die qua gameplay erg geïnspireerd moet zijn door zowel Bioshock als System Shock 2. In de game moet jij een zooitje ongeregeld uit de Sargasso Nebula laten ontsnappen. Klinkt makkelijker dan het is. Jij bepaalt welk pad uit de nebula genomen wordt en de consequenties voor deze besluiten. Je moet ruimteschepen verkennen om voorraden te vinden die je nodig hebt om te overleven. De single player campagne duurt zo'n 12 tot 15 uur. Void Basterds verschijnt op de pc en Xbox One.