Tijdens een telefoongesprek met investeerders heeft het management van Activision Blizzard aangegeven dat Destiny 2: Forsaken minder heeft verkocht dan de prognose was van het bedrijf. Dit terwijl de game goed is ontvangen door zowel pers als spelers. Verkoopaantallen zijn niet bekend gemaakt, maar het is geen geheim dat Destiny 2 sinds de game is verschenen in september 2017 een bijzonder lastig jaar heeft gehad. Het ziet er naar uit dat vooral hardcore Destiny spelers de Destiny 2: Forsaken nog een kans hebben gegeven terwijl de meer casual speler zich op andere spellen richt.

Wat dit betekent voor de toekomst van de game is tot zover onduidelijk. Er gaan geruchten dat Bungie druk bezig is met Destiny 3, maar Free to Play concurrent Warframe en spellen als Anthem en The Division 2 die in het eerste kwartaal van 2019 uitkomen en uit hetzelfde vaatje tappen vormen geduchte concurrentie voor de titel.

Activision Blizzard heeft last van een mindere periode. Vorige maand bleek dat Call of Duty Black Ops 4 minder gepresteerd had in zijn eerste dagen dan zijn voorgangers, waardoor het aandeel Activision Blizzard in waarde daalde. Inmiddels lijkt de game beter te presteren dan Black Ops 3.

Daarnaast viel de koers van het aandeel Activision Blizzard afgelopen maandag met 7%. Aanleiding was de presentatie van de mobiele game Diablo Immortal. Dit sloeg bij fans van de serie helemaal verkeerd. De game werd met boegeroep ontvangen tijdens het jaarlijkse BlizzCon.

Dit zijn zorgen die de uitgever van Red Dead Redemption 2 niet heeft. In een telefoongesprek met hun investeerders melde het management van Take-Two dat de western game in de eerste 8 dagen meer exemplaren heeft verkocht dan zijn voorganger deed in 8 jaar. Op dit moment staat de teller op 17 miljoen verkochte exemplaren. Daarnaast staat Grand Theft Auto V ook nog gewoon in de top 10 best verkopende games en leveren de microtransacties in de online modus veel geld op. Eind november gaat de beta van Red Dead Online life. Dus mocht je aandelen willen kopen dan lijken die van Take-Two de veiligste keus.