De merge tool maakt het mogelijk om verschillende Fortnite accounts samen te voegen zodat je al jouw voortgang in de game op één plek hebt staan. Op deze manier kun je ook in het spel gekochte items beschikbaar maken op eventuele andere apparaten waarop je het spel speelt.

Dat spelers verschillende accounts moeten aanmaken is vooral het werk van Sony, die het tot voor kort onmogelijk maakte voor PS4 spelers van de game om op een andere apparaten Fortnite te laten spelen met hun PS4 account. Na veel protest ging Sony in september alsnog door de knieën. Toen hadden veel Fortnite spelers echter al een dubbel account aangemaakt.

Het uitstel van de merge tool heeft te maken met technische problemen waar ontwikkelaar Epic Games tegenaan loopt, zo leggen ze uit in een blog post. De spelmaker wil dat de oplossing goed werkt voordat het deze vrijgeeft, om frustratie te voorkomen bij spelers. Fortnite spelers moeten dus nog even geduld hebben.

Eerder deze week werd bekend dat Fortnite inmiddels 200 miljoen geregistreerde spelers heeft. De actieve groep spelers zit ergens rond de miljoen gamers. Fortnite is een Free to Play spel dat dus gratis te spelen is en zijn geld verdient door middel van microtransacties. Het cartoon uiterlijk van de game maakt dat het spel gespeeld wordt door veel jonge gamers.