De ontwikkelaars van de Unreal Engine en Fortnite komen met een winkel die in ieder geval een stuk vriendelijker is voor ontwikkelaars die hun game daar willen verkopen. Valve, het moederbedrijf van Steam eist 30% op van iedere game die daar verkocht wordt. Epic Games wil slechts 12% hebben van de ontwikkelaars.

Epic Games heeft ook direct duidelijk gemaakt dat het alle games toelaat, ongeacht met welke game-engines deze gemaakt zijn. De store is dus niet exclusief voor spellen gemaakt met Epic's eigen Unreal Engine. Verder zegt het bedrijf dat zij over een grote groep van 'influencers' beschikken, die games onder de aandacht van een groot publiek kunnen krijgen, via Youtube en Twitch.

Op dit moment is Steam nog steeds koning, keizer en admiraal met ruim 100 miljoen gebruikers. Valve heeft zich echter wel de woede van kleinere ontwikkelaars op de hals gehaald door het deel wat ontwikkelaars moeten afstaan aan het bedrijf te verkleinen voor grotere succesvolle games. Indie developers vinden deze nieuwe insteek oneerlijk naar hen toe.

Naast Steam heeft Electronic Arts zijn eigen pc gaming portal, genaamd Origin. Hier kun je door middel van een lidmaatschap toegang krijgen tot het leeuwendeel van de EA bibliotheek. Verder heeft Ubisoft UPlay en heb je nog GOG en Humble Bundle. Allemaal vele malen kleiner dan Valve's Steam.